Nieuws

Een stormachtige winter? Bent u al voorbereid op de iStandaard release?

Als ik Herman Gorter totaal verkeerd mag citeren: “Een nieuwe herfst eenzelfde geluid”.

Als ik Herman Gorter totaal verkeerd mag citeren: “Een nieuwe herfst eenzelfde geluid”. De blaadjes vallen en het is weer tijd voor de Wet- en Regelgeving-release van mijnCaress. Eind oktober wordt de 5.4 gepubliceerd, met daarin de wijzigingen in en rond de wettelijk verplichte berichtstandaarden iWLZ, iWMO en iJW.

Referentiegroep Declareren

Donderdag 4 april 2019 was de eerste keer dat de referentiegroep “Declareren” bij elkaar kwam om te gaan werken aan release 3.0 van iWMO/iJW. De wereld was nog heel anders toen. We zaten en stonden nog onbekommerd binnen anderhalve meter van elkaar en als er iemand moest niezen dan was dat vervelend voor hem/haar en nog niet bedreigend voor ons zelf.

Meer dan 10 iWMO/iJW referentiegroep-sessies en 4 of 5 iWLZ bijeenkomsten later, fysiek en virtueel, zijn we nu bezig om het geheel te implementeren in mijnCaress. En dat is een hele klus.

IWLZ-release

De iWLZ-release valt erg mee. In dat domein is het sinds de introductie van de percentages in de zorgtoewijzing relatief rustig. Dat is verklaarbaar omdat dat berichtenverkeer duidelijk volwassener is, en omdat er veel minder spelers in het veld zijn. Er zijn minder zorgkantoren dan gemeenten en er zijn minder WLZ-zorgaanbieders dan WMO- en JW-zorgaanbieders. Bovendien werken de zorgkantoren veel samen en doen gemeenten dat veel minder.
Daarnaast is het rustig binnen de WLZ omdat we al enige tijd in afwachting zijn van de implementatie van het Netwerkmodel. De status daarvan is dat er een POC (proof of concept) uitgevoerd wordt met CIZ en het zorgkantoor Menzis, waarbij de netwerkarchitectuur getest wordt door de indicatiegegevens via een register in het netwerk te publiceren. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen daar. We verwachten dat dit de eerste 2 jaar nog niet leidt tot aanpassingen in mijnCaress.

WMO-/JW-release

De WMO-/JW-release is daarentegen groot, complex en ingrijpend. De reden dat er anderhalf jaar geleden al begonnen is met het vaststellen van deze release is omdat er veel te verbeteren was in deze berichtenverkeerdomeinen. De problemen en verbeterpunt zijn onder andere eind 2018 besproken met gemeenten, zorgaanbieders, softwareleveranciers en andere belanghebbenden in door het Ketenbureau georganiseerde Werksessies rond het Standaard AdministratieProtocol (SAP).

Dat heeft onder andere geresulteerd in aanpassingen in de toewijzing waaronder het weghalen van de beschikking, een heel nieuw declaratiebericht met bijbehorende regels, een nieuw bericht “Verzoek om wijziging”, een nieuw antwoordbericht, als antwoord op een verzoek op toewijzing of wijziging en duidelijkere regels omtrent het afsluiten van de zorg.

Het beperken van de declaratievarianten wordt, naast het nieuwe declaratiebericht met zijn strakkere regels, ook vormgegeven doordat zorg geleverd vanaf 1 januari 2021 altijd in maandelijks declaraties gedeclareerd moeten worden. Dat betekent dat de perioden van 4 weken niet meer toegestaan zijn en dat de mogelijkheid van factureren ipv declareren vervalt.

Al met al veel werk voor ons, maar ook veel werk voor u en een grote impact op uw organisatie. Hoe moet ik de nieuwe contracten vastleggen in mijnCaress? En de nieuwe producten? Hoe plan ik de migratie? Hoe leid ik mijn medewerkers op in de nieuwe regels rond toewijzing en declaratie? Wanneer en hoe gebruik ik een verzoek om wijziging? Hoe ziet een legitimatie zonder beschikking eruit in mijnCaress?

Wij helpen u graag

We helpen u graag met het wegnemen van uw zorgen. Natuurlijk door alle wijzigingen in de wet- en regelgeving op de voet te volgen en actief mee te helpen bij de totstandkoming daarvan. Daarnaast zorgen we ervoor dat alles perfect door mijnCaress ondersteund wordt en doen we mee aan de landelijke ketentesten. EN we informeren jullie over alle wijzigingen en de gevolgen, te beginnen in oktober.

Om u verder goed voor te bereiden bieden wij u de mogelijkheid om deel te nemen aan een tweetal kennissessies:

1. Webinar

Doelgroep: Managers, (senior)Functioneel applicatiebeheerders enprofessionals betrokken bij de facturatie en declaratie in mijnCaress. Andere geïnteresseerden vanuit zorgorganisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Weet je niet zeker of de kennissessie iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op.
Inhoud: Dit webinar is een inhoudelijke sessie waarin u kort wordt meegenomen in de veranderingen in wet- en regelgeving en de daarbij behorende aanpassingen in mijnCaress release 5.4. U kunt live deelnemen aan deze sessie maar eventueel ook terugkijken op een moment dat u beter uitkomt. Wilt u meer detailinformatie over de veranderingen? Schrijf u dan ook in voor de Deepdive sessie over dit onderwerp.

Datum: Donderdag 8 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur.

Inschrijven: Inschrijven voor de webinar kan HIER.

2. Deepdive sessie

Doelgroep: Managers, (senior)Functioneel applicatiebeheerders en en professionals betrokken bij de facturatie en declaratie in mijnCaress. Andere geïnteresseerden vanuit zorgorganisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Weet je niet zeker of de kennissessie iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op.

Inhoud: Tijdens deze interactieve sessie bespreken we meer in detail (in vergelijking tot het webinar) de belangrijkste veranderingen van de wet- en regelgeving en de impact daarvan op mijnCaress. Aan bod komen de veranderingen in de release van de 5.4, de planning met betrekking tot de implementatie en tips/ aandachtspunten waardoor u als gebruiker van mijnCaress goed voorbereid bent op de komende veranderingen. En zodat u de zorgadministratie in 2020 goed kunt afsluiten en 2021 goed kunt beginnen. Tevens is het een mooi moment om vragen te stellen, in gesprek te gaan met onze consultants en met uw collega zorgaanbieders over de komende veranderingen.

Datum: Deze sessie wordt twee keer gegeven. Op dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober. Beide sessies worden online gegeven, via Microsoft Teams. Een sessie duurt van 09.30 tot 12.30 uur.

Inschrijven en kosten: De kosten voor deelname een de Deepdive sessie zijn €55,00 per persoon. Inschrijven voor de sessie kan HIER.

Verdere ondersteuning
Daarnaast hebben we natuurlijk altijd kundige consultants klaar staan om u te ondersteunen en ontzorgen. Denk daarbij aan ondersteuning tijdens de voorbereiding, de overgangsperiode en de eerste declaratie in 2021.

Kortom, wij willen u graag helpen om uw huis winterklaar te maken maar vergeet ook vooral zelf niet met de voorbereiding te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan;

• Contractuele afspraken passend bij de standaarden (september)
• Scholing van uw medewerkers (oktober)
• Voorbereiding van de jaarovergang (december)
• Aanpassing van uw AO/IC proces op maand facturatie (december/ januari)
• Aanpassing van de productinrichting en tarieven (november / december)
• Acceptatietesten en ketentesten met uw partners (november / december)
• De jaarovergang en mogelijk conversies in mijnCaress bij de aanpassing van declaratieperioden.
• Het in gebruik nemen van meerdere mijnCaress releases in december, januari en februari
• Het draaien van proeffacturatie begin in januari en februari

iStandaarden heeft een website met filmpjes en dergelijke vol algemene informatie over de WMO en JW. De URL’s staan onderaan. Ze organiseren ook vragensessies over de verschillende onderdelen van de release. Ik zal de gegevens daarvan deze week via Yammer en Supportal versturen.

Tot … snel,

Paul Dam
Product Owner mijnCaress Administratie

nieuws en blogs

Hier vind je meer nieuws items

Wie betaalt, bepaalt: mijnCaress speelt met iPVB-ondersteuning in op wensen cliënt

Binnen mijnCaress is de keuze voor het iPVB opgenomen. Dit levert de zorgaanbieders aanzienlijke voordelen op.

PinkRoccade Care ontwikkelt oplossing om veilig te testen met anonieme data

Dataveiligheid is een belangrijk thema voor PinkRoccade Care en voor haar klanten. De leverancier van mijnCaress heeft daarom samen met Datadash een oplossing ontwikkeld voor het veilig omgaan met privacygevoelige gegevens.

Trainingstool Permento voortaan ook beschikbaar als app

Permento, de digitale opleidingstool die gebruikers ‘on the job’ ondersteuning biedt bij het gebruik van mijnCaress, is voortaan ook als app beschikbaar.

Wie betaalt, bepaalt: mijnCaress speelt met iPVB-ondersteuning in op wensen cliënt

Binnen mijnCaress is de keuze voor het iPVB opgenomen. Dit levert de zorgaanbieders aanzienlijke voordelen op.

PinkRoccade Care ontwikkelt oplossing om veilig te testen met anonieme data

Dataveiligheid is een belangrijk thema voor PinkRoccade Care en voor haar klanten. De leverancier van mijnCaress heeft daarom samen met Datadash een oplossing ontwikkeld voor het veilig omgaan met privacygevoelige gegevens.

events

Upgrade je kennis op onze events

Live partner event CareConnections Connect

Wil jij op de hoogte zijn van de laatste innovaties in de zorg? Of wil je meestemmen over de ontwikkelingen van de ZorgApp? Samen met CareConnections en Tell James organiseren we een unieke dag, speciaal voor onze klanten uit de zorg! 

Live partner event CareConnections Connect

Wil jij op de hoogte zijn van de laatste innovaties in de zorg? Of wil je meestemmen over de ontwikkelingen van de ZorgApp? Samen met CareConnections en Tell James organiseren we een unieke dag, speciaal voor onze klanten uit de zorg! 

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over ons ECD en de mogelijkheden voor uw organisatie?

Neem contact met ons op, dan vertellen wij u graag meer!